dinsdag 21 oktober 2008

Dinsdag - 21 oktober

Gister hebben we Matthijs naar Heliomare gebracht. We kwamen er al snel achter dat de communicatie tussen het VU MC en Heliomare niet optimaal was want ze dachten dat Matthijs met de ambulance zou komen.

Matthijs werd op de zwaarste afdeling geplaatst (high care) omdat ze Matthijs nog niet gezien hadden. Hij voelt zich hier totaal niet thuis. Na een gesprek met de arts werd dus ook duidelijk dat Matthijs niet thuis hoort op deze afdeling. De arts gaat zijn best doen Matthijs op een lichtere afdeling (medium care) te plaatsen maar hier is helaas nog geen plek.
Dit is wel vervelend voor Matthijs want hij heeft totaal geen aanspraak doordat het communiceren met de patienten van deze afdeling heel moeizaam gaat.
Hierdoor zit hij niet lekker in zijn vel…

Doordat Matthijs fysiek sterker wordt is hij inmiddels alweer 4 kilo aangekomen van de 15.

De fysiotherapie werd aangepast maar dit is naar Matthijs zijn behoefte veel te kort. Hij wil sneller herstellen en hij wil resultaat zien. De gipsarm is nog wel een belemmering in de fysio- en ergotherapie.

Matthijs loopt wat rond in het gebouw en is al alleen naar het strand gelopen… hij vertelde opgewekt dat hij net voor de regen binnen was.

Vrijdagmiddag mogen we Matthijs weer ophalen voor het weekendverlof.
De bezoekuren zijn van 18.30 tot 20.30 en meestal brengen we deze in het eetcafé door.

Bezoekadres:
Relweg 51
1949 EC Wijk aan Zee

Postadres:
Postbus 78
1940 AB Beverwijk

Het volgende verslag zal maandag 27 oktober geplaatst worden.

Geen opmerkingen: