woensdag 17 september 2008

Dag 3 - Woensdag

De naar verwachting dag 5, 6 of 7 is dag 3 geworden: de dokter gaf namelijk om 11.00 uur een telefoontje dat Matthijs was overgeplaatst naar afdeling traumatologie. Geen Intensive Care meer dus. De sensor in zijn hoofd was verwijderd, de druk in zijn hersenen was namelijk goed gebleven.

En dan hoop je toch stiekem dat Matthijs deze dag met dezelfde vaart vooruit gaat als de tweede.

In de middag toen we weer bij hem waren probeerde hij een paar korte zinnetjes te zeggen, hij herkende ons duidelijk en noemde z'n moeder 'Li'. De dokter gaf s'ochtends al aan dat Matthijs meer wakker was en al enkele woorden probeerde te zeggen en dit was de bevestiging.
Echt de tijd om te praten met Matthijs kregen we niet, na steeds 30 seconden open ogen, sloten ze weer en was hij in diepe slaap. Alles kostte veel energie..

Je kunt begrijpen dat we met deze ontwikkelingen weer erg blij waren!

Zo verliep eigenlijk de hele middag; poosje slapen en even wakker, veel kreunen van de pijn en weer terug in slaap. Hij gaf aan veel pijn in z'n schouder te hebben en dat klopte ook, want wat we nog niet eerder wisten was dat er ook een breuk in zijn linker sleutelbeen zit. Hier wordt verder niets aan gedaan. Bij het draaien in bed is het dan natuurlijk erg pijnlijk als er ook nog zwaar gips aan de onderarm zit.

Vanavond krijgt Matthijs een hersenscan, het duurt volgens de doktoren namelijk iets te lang voordat hij wakker wordt. Dit zou kunnen komen door de pijnstillers maar dat zal nog moeten blijken. Mocht dit niet het geval zijn dan zal Matthijs overgeplaatst worden naar afdeling neurologie.
We wachten met spanning af...Voor Matthijs begint nu een zware tijd aan te komen want de weg is nog lang.

Matthijs mag nog geen bezoek hebben, met uitzondering van familie natuurlijk maar mocht je een kaartje willen sturen dan is hier het adres:
VU medisch centrum
T.a.v. Matthijs de Haan
Afdeling 6C/VTRA, kamer 30 Postbus 7057
1007 MB Amsterdam

3 opmerkingen:

De Cub zei

hallo familie de Haan

gelukkig gaat het aldoor weer beter !
en tante lia herkent ie ook al weer !

sterkte !

groeten rick

Unknown zei

Fam. de Haan

Heb er geen woorden voor, kon het eigenlijk ook niet geloven. Toch wil ik jullie heel veel sterkte wensen de komende tijd met het herstel van Matthijs! Hoop dat de positieve ontwikkelingen blijven doorzetten!

Groeten, Angelo + fam.

Marloes Zomer zei

Hoi Matthijs en familie de Haan,

We hopen dat het elke dag een beetje beter gaat!
We denken aan jullie.
Heel veel sterkte de komende tijd.

Liefs

Dominic en Marloes