dinsdag 30 september 2008

Dag 16 (30 september)

Omdat Matthijs nu fysio- en ergotherapie krijgt, gaat hij met stapjes vooruit. Onder andere het lopen op de gang gaat steeds beter ook mede doordat Matthijs beter eet en dus minder zwak is, wat goed is voor zijn herstel.

De onrust band mag nu eindelijk af. Dit is fijn voor Matthijs, nu heeft hij wat meer bewegingsvrijheid en omdat het lopen redelijk goed gaat, kan hij zelf naar het toilet.

Nog steeds is de gipsarm een belemmering en doet het bewegen (mede door het gebroken sleutelbeen) nog steeds erg zeer.
Er is gister opnieuw een röntgenfoto van Matthijs zijn arm/pols gemaakt waaruit blijkt dat de groeischijf in zijn pols weer niet op de juiste plaats zit. De groeischrijf wijkt nog 1 centimeter af.
De chirurg heeft besloten om de groeischijf in de pols opnieuw goed te zetten (voor de 5e keer!) en om dit onder narcose te doen.
Deze keer wordt er een draadje (een soort staaldraadje zo dik als een spijker) geplaatst om de groeischijf goed op zijn plaats te houden. Dit staat morgenochtend gepland.
Dit is dus echt pech voor Matthijs…

Nog steeds heeft Matthijs heldere momenten maar ook nog veel verwardheid wat schrijnend is. Op advies van de arts moet hij evengoed zijn rust hebben en dus wordt bezoek nog steeds afgeraden.

Matthijs wil nog steeds dolgraag naar huis…
Buiten alles zijn we blij dat we weer met ‘m kunnen praten en lachen, ‘m kleine stukjes kunnen zien lopen en ‘m stapje voor stapje vooruit zien gaan…



Vrijdag zullen we een nieuw verslag op de weblog plaatsen.

Voor degene die ons persoonlijk een e-mail willen sturen kan dat naar het onderstaande adres:
nicoliadehaan@hotmail.com

1 opmerking:

Anoniem zei

Hey fam. de Haan,

goed om te lezen allemaal! veel geduld toegewenst in deze herstel periode, het vergt allemaal natuurlijk erg veel van jullie. Gelukkig worden we beloond met elke weer een stapje verder. groetjes, Jan-Dirk