maandag 22 september 2008

Maandag - een week geleden

Een week geleden waren we nergens, nu een week later en er zijn gelukkig een hoop positieve ontwikkelingen geweest.
Ook kleine tegenvallers waaronder vandaag. Klein is eigenlijk niet het goede woord...was dat het maar...

Vanmorgen even rustig uit bed. Matthijs ging met hulp van de fysiotherapeut en Lia eerst op de rand van z'n bed zitten voor de bloedcirculatie. Langzaam op de benen staan en dat ging wel aardig. Hij klaagde al snel over hoe zwaar het was en ging weer zitten. Uiteindelijk duurde het maar enkele minuten. Alles stapje voor stapje.

De hechtingen zijn uit zijn kin en het eten gaat nog steeds met kleine beetjes. De diëtiste heeft wel genoteerd wat Matthijs allemaal binnenkrijgt maar blijkt tekort, als dit zo doorgaat krijgt hij mogelijk morgen weer sondevoeding.

De revalidatiearts kwam vanmorgen om testjes af te leggen. Denk aan vormen tekenen en vragen stellen om het geheugen te peilen. Hij doorliep het wel goed maar begin van de avond belde de arts toch op met de mededeling dat Matthijs naar het revalidatiecentrum moet over enkele weken. Heliomare of het RCA(msterdam). We hadden níet verwacht dat het niet nodig zou zijn maar de bevestiging wil je niet horen en is pijnlijk, daarbij komt nog dat het maanden kan duren voordat Matthijs hier uit komt...De bloedpuntjes die op de hersenscan te zien waren in het voorste gedeelte van zijn hoofd, hebben toch meer invloed dan dat eerder gesuggereerd was. Matthijs is nog behoorlijk in de war.
Geduld zal op de proef worden gesteld. Het wordt een langere weg dan we hadden bedacht afgelopen dagen.

9 opmerkingen:

Unknown zei

Lieve Buurtjes,

Dit valt zeker niet mee, en het zal van Matthijs en jullie nog veel vergen. We blijven jullie dan ook zeker steunen de komende tijd.

Lieve groetjes van Ton en Marianne

Anoniem zei

Wat we vandaag weer lezen moeten we accepteren hoe moeilijk dit ook is en komende tijd ook zal zijn. We zijn dankbaar dat hij er nog is, als wij vorige week maandag vergelijken met vandaag is het al een enorme vooruitgang, dat moeten wij ook voor ogen houden.

Familie, veel sterke en kracht toegewenst, in gedachte zijn wij steeds bij jullie.

Ina en Ben.

Anoniem zei

na het bericht gelezen te hebben, is het toch weer even slikken. Ik zie het bewegen als een mooie verbetering, de afvalstoffen zullen daardoor eerder worden afgevoerd en het herstel verspoedigen! Ik zal eens op jacht gaan naar leuke kaartjs voor mathijs. Veel sterkte toegewenst en jullie weten het!, wij steunen jullie! groet, Jan-Dirk

Anoniem zei

Ik ben blij dat er lichtpuntjes zijn na een week onzekerheid.
ik wens jullie en matthijs veel sterkte toe in de komende tijd.

Robert Groot
kernteamleider techniek
VMBO Titaan

Anoniem zei

Beste fam. de Haan,

Ik wou jullie veel sterkte wensen ondanks dat ik jullie persoonlijk niet kan. Ik stond op het zeebrapad toen het ongeluk gebeurden. Maar ben blij aangezien de omstandigheden van een week geleden dat het een stuk beter gaat. Ook ben ik blij deze blog er is om iedereen op de hoogte te houden.
Ik wens jullie allemaal nogmaals veel sterkte in deze tijd.

Groeten Ilona Sjerps

Anoniem zei

Beste fam. de Haan,

Zou ook te mooi voor woorden zijn dat Matthijs met deze grote stappen voorruit zou blijven gaan,maar we hadden het stiekem toch wel heel erg gehoopt.Het zal inderdaad nog veel tijd en energie kosten voor Matthijs en de jullie,maar het komt allemaal echt wel goed.

Wij wensen matthijs en jullie
heel veel sterkte toe de komende tijd en denken aan jullie hoor..

judith en nico

Theo en Joke zei

Lieve allemaal, ja het is even slikken als je leest dat Matthijs naar een revalidatiecentrum moet, jullie waren er al een beetje op voorbereid maar toch hoop je dat het alleen een dagbehandeling zou worden en hij lekker thuis zou kunnen slapen.
Maar ga er vanuit dat ze alleen de dingen doen die goed voor Matthijs en zijn toekomst zijn.
In ieder geval heel veel sterkte en als we ook maar iets kunnen doen om jullie te helpen of dingen uit handen te nemen geef dan een seintje.
Groetjes Theo en Joke.

Anoniem zei

goed avond fam
vanuit avenhorn wensen wij jullie veel sterkte voor de komende tijd
en elk klein verbeteringentje is een lichtpuntje en geeft jullie weer moet sterkte
peter truus en bas schoorl

Anoniem zei

Lieve familie de Haan

Van Linda hoorde ik wat er gebeurt was. Ondanks dat ik Matthijs niet ken wil ik jullie evengoed heel veel sterkte wensen

Groetjes, Lisa