zondag 21 september 2008

Dag 7 - Zondag

Zondag was Matthijs veel wakker, hij praatte ook best veel maar hetgeen wat hij zei was wartaal. Af en toe heeft hij een scherp moment en vraagt of zegt hij iets wat klopt maar dat verandert zo weer in het tegenovergestelde.
Het baart ons best wel zorgen dat dit niet minder wordt. De verpleegkundige meldde ook dat het nog weken tot maanden kan duren. Toch wel schrikken omdat we door de vooruitgang van de afgelopen dagen stiekem aan een periode van weken dachten.

Vandaag is Matthijs z'n katheter verwijderd en 's morgens ook zijn infuus. Een opstekertje!

Jammergenoeg - door het onvoldoende eten - is eind van de middag besloten om het infuus weer aan te sluiten. Voeding is belangrijk voor herstel dus vandaar deze keuze.

Door de hechtingen in zijn linkermondhoek bewoog deze kant van z'n mond/wang nog niet. Vooral bij een glimlach, trok alleen de rechterkant opzij. Dit blijkt gelukkig mee te vallen want vandaag maakte hij een brede glimlach van links naar rechts, al was dat wel op ons verzoek.

Verder wil Matthijs constant naar huis en irriteert hij zich aan de onrustband om zijn buik om hem in bed te houden. Hij vraagt aan iedereen of hij/zij deze wil losmaken...

Morgen komt de fysiotherapeut langs om te kijken of Matthijs voor het eerst even uit bed mag en daarnaast komt er een dokter om het plan voor de komende periode voor te leggen. Waar gaat Matthijs revalideren, in het VU of mogelijk Heliomare en hoe gaat het eruit zien.

We houden jullie op de hoogte!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Het was wat lastig reacties te plaatsen, dit kan sinds kort eenvoudiger.
Bij reactie maak je de keuze anoniem, hier hoeft je niet je emailadres en andere zaken in te vullen, je kunt dus direct een reactie plaatsen. Je hoeft alleen de woordverificatie in te tikken.
Met dank aan Martine die de tip gaf.
Groeten, Ben.

Unknown zei

Ja familie, naast alle blijdschap omtrent het uitblijven van schade aan de hersenen is het nu een zaak van lange adem, zoals jullie zelf al schrijven zal het herstel nog heel lang gaan duren, voor Matthijs zelf zal het,doenig als ie is, zeker nog lang niet meevallen.
Voorlopig kun je je alleen maar vasthouden aan de kleine opstekers en hopen dat hij met kleine stapjes vooruit blijft gaan, maar het zal voor iedereen moeilijk worden.

Maar...., we blijven jullie steunen!!

Jan,Henny,Myra,Tessy en Jerra

Anoniem zei

Beste familie de Haan,

veel sterkte de komende tijd met Matthijs. Ik hoop dat het herstel- en revalidatieproces goed en spoedig zal gaan.

Anne Frankenhuis, Matthijs' leerkracht Nederlands, Titaan

Anoniem zei

Hallo Nico e Lia en de kids

Ook al ben ik ver weg blokker is vaak in mijn gedachten en ik lees elke dag hoe het met Matthijs gaat.

En dat is ondanks alles naar omstandigheden best goed!! houwe zo (want die Haanjes benne bere sterk)

Matthijs beterschap en Nico en Lia sterkte en groetje van Ron uit Rain